TECHNICKÉ MYSLENIE ŽIAKOV V KONTEXTE PRIESTOROVEJ PREDSTAVIVOSTI - TOMKOVÁ, Viera (Trends in education, 2014)
Príspevok sa zaoberá potrebou rozvoja priestorovej predstavivosti v technickom vzdelávaní žiakov nižšieho sekundárneho vzdelávania na základných školách. Autorka príspevku realizovala prieskum vo všetkých ročníkoch základnej školy so zreteľom na schopnosť žiakov orientovať sa v priestore (rovine) a schopnosť manipulovať s objektmi v predstavách. Na základe hodnotenia prieskumu autorka navrhuje riešenie na podporu rozvoja priestorovej predstavivosti v technických predmetoch.
Keywords: technické myslenie; priestorová predstavivosť; vzdelávanie žiakov.