MOZNOSTI INTERAKCE LASEROVEHO ZARENI S NANOCASTICEMI - RIHAKOVA, Lenka; CHMELICKOVA, Hana (Trends in education, 2014)
Prispevek se zameruje na moznosti ovlivneni nanocastic laserovym zarenim. Pomoci laseroveho zareni lze nanocastice syntetizovat mechanismem laserove ablace. Take je mozne laserem modifikovat jejich strukturalni a morfologicke vlastnosti. V praxi se vyuziva laseru s kratkymi a ultrakratkymi pulsy o trvani v radech nano, piko a prevazne femtosekund.
Keywords: laser; nanocastice; synteza.