TECHNICZNE SYSTEMY ZABEZPIECZEŃ - PROJEKT PRZEDMIOTU, REALIZACJA, PRZYDATNOŚĆ TREŚCI - MARSZAŁEK, Aleksander; BIAŁOGŁOWSKI, Robert; KRUPA, Krzysztof (Trends in education, 2014)
W artykule przedstawiono wybrane problemy projektowania i realizacji treści przedmiotowych "techniczne systemy zabezpieczeń". Rozważania teoretyczne uzupełniono przedstawieniem wyników badania przydatności treści kształcenia.
Keywords: techniczne systemy zabezpieczeń; elektronika; dydaktyka.