TECHNICZNE SYSTEMY ZABEZPIECZEN - PROJEKT PRZEDMIOTU, REALIZACJA, PRZYDATNOSC TRESCI - MARSZALEK, Aleksander; BIALOGLOWSKI, Robert; KRUPA, Krzysztof (Trends in education, 2014)
W artykule przedstawiono wybrane problemy projektowania i realizacji tresci przedmiotowych ``techniczne systemy zabezpieczen''. Rozwazania teoretyczne uzupelniono przedstawieniem wynikow badania przydatnosci tresci ksztalcenia.
Keywords: techniczne systemy zabezpieczen; elektronika; dydaktyka.