VÝUKOVÉ METODY V TEORII OBECNÉ DIDAKTIKY A DIDAKTIKY TECHNICKÝCH PŘEDMĚTŮ - KROPÁČ, Jiří; PLISCHKE, Jitka (Trends in education, 2014)
Stať je zacílena na rozdíly mezi prezentací výukových metod, především jejich členění, v obecné didaktice a v oborové didaktice technických předmětů. Je konstatováno, že míra aplikace problematiky vyučovacích metod pro technické předměty je nízká. Dále jsou zvažovány důvody a souvislosti této skutečnosti.
Keywords: výukové metody; členění výukových metod; obecná didaktika; oborová didaktika.