ODKAZ KULTURNEHO DEDICSTVA V IMPLEMENTACII LUDOVYCH REMESIEL DO EDUKACNEHO PROCESU - KOZUCHOVA, Maria; UHRINOVA, Miroslava (Trends in education, 2014)
Slovenska republika v roku 2006 ratifikovala dohovor UNESCO na ochranu nehmotneho kulturneho dedicstva (Convention for the Safeguarding of the Intangible Heritage). V poznavani a ochrane kulturnych, duchovnych a historickych hodnot ma nezastupitelne miesto skola. Skumali sme, ako su ucitelia na tuto skutocnost pripraveni. Zaujimal nas sebahodnotiaci postoj ucitelov na realizacnu stranku prvkov ludovej kultury s aspektom na tradicne ludove remesla, ako aj prakticka aplikacia osvojovania ludovych remesiel v edukacnom procese z pohladu ziakov.
Keywords: kulturne dedicstvo; tradicne ludove remesla; kulturne tradicie.