RETROSPEKTIVY A PERSPEKTIVY KONCEPCII TECHNICKEHO VZDELAVANIA - KOZUCHOVA, Maria (Trends in education, 2014)
Autorka prispevku vychadza z historickej retrospektivy koncepcii technickeho vzdelavania. Skuma ich zameranie a dovody, ktore sposobili zmenu kurikula. Najvacsiu pozornost venuje vyskumne ladenej koncepcii technickeho vzdelavania, ktora rozvija sest najdolezitejsich schopnosti pre vedecke badanie. V poslednej casti sa venuje prognozam tvorby kurikula do buducnosti. V prognozach vychadza z predpokladov spolocenskeho vyvoja.
Keywords: technicke vzdelavanie; kurikulum; koncepcie vzdelavania; perspektivy vzdelavania.