TVOŘIVOST STUDENTŮ UČITELSTVÍ TECHNICKÉ VÝCHOVY - HONZÍKOVÁ, Jarmila (Trends in education, 2014)
Článek pojednává o zjišťování úrovně tvořivých schopností v průběhu studia učitelství technické výchovy pro základní školy. Výchova k tvořivosti by se co nejdříve měla stát součástí celé výuky, neboť vychovávat žáky k tvořivosti nelze izolovaně. Technické práce jsou pouze jedním z předmětů, které jsou velmi vhodné pro zařazování úloh rozvíjejících tvořivé schopností studentů.
Keywords: technická výchova; tvořivost; Urbanův test.