TVORIVOST STUDENTU UCITELSTVI TECHNICKE VYCHOVY - HONZIKOVA, Jarmila (Trends in education, 2014)
Clanek pojednava o zjistovani urovne tvorivych schopnosti v prubehu studia ucitelstvi technicke vychovy pro zakladni skoly. Vychova k tvorivosti by se co nejdrive mela stat soucasti cele vyuky, nebot vychovavat zaky k tvorivosti nelze izolovane. Technicke prace jsou pouze jednim z predmetu, ktere jsou velmi vhodne pro zarazovani uloh rozvijejicich tvorive schopnosti studentu.
Keywords: technicka vychova; tvorivost; Urbanuv test.