TEPLOTNÁ ROZŤAŽNOSŤ TUHÝCH LÁTOK - POČÍTAČOM PODPOROVANÝ EXPERIMENT - GERHÁTOVÁ, Žaneta (Trends in education, 2014)
V príspevku prezentujeme transformáciu reálneho experimentu Teplotná rozťažnosť tuhých látok (originálna aparatúra je od firmy NTL) na počítačom podporovaný experiment. Transformáciu sme realizovali s využitím ovládacieho panela Internetového školského experimentálneho systému (ISES), modulu teplomera zo systému ISES a digitálneho odchýlkomera od firmy Mahr.
Keywords: reálny experiment; počítačom podporovaný experiment; dĺžková rozťažnosť tuhých látok.