"TECHNICZNE SYSTEMY ZABEZPIECZEŃ" - PROJEKT ZAJĘĆ LABORATORYJNYCH - BIAŁOGŁOWSKI, Robert; MARSZAŁEK, Aleksander; KRUPA, Krzysztof (Trends in education, 2014)
Artykuł zawiera analizę wymaganych kompetencji absolwenta ustalonych w oparciu o efekty kształcenia oraz standardy nauczania dla kierunku studiów Inżynieria bezpieczeństwa. W oparciu o kompetencje i standardy przedstawiono program przedmiotu "techniczne systemy zabezpieczeń", opis metod nauczania, projekt realizacji zajęć laboratoryjnych i wyposażenia dydaktycznego pracowni. Zestawy laboratoryjne przydzielone do tematów poszczególnych zajęć poddano ocenie ekspertów pod kątem przydatności dydaktycznej.
Keywords: elektronika; dydaktyka; techniczne systemy zabezpieczeń; dydaktyka elektroniki; zajęcia laboratoryjne.