EXPERIMENTALNA ZOSTAVA PRE STANOVENIE UCINNOSTI SLNECNYCH VZDUCHOVYCH KOLEKTOROV - BERGEL, Richard (Trends in education, 2014)
V prispevku je opisana experimentalna zostava, ktora sluzi pre stanovenie narastu teploty v slnecnych vzduchovych kolektoroch pri urcovani ich ucinnosti v procese vykurovania budov. Tuto experimentalnu zostavu mozno vyuzit ako didakticku pomocku vo vyucovacom procese v studijnom programe Ekotechnika pre predmety Alternativne zdroje energie, Technika prostredia, Technika vyuzivanie energie, Energeticke premeny, Energeticke stroje a zariadenia.
Keywords: vykurovanie; slnecna energia; slnecny vzduchovy kolektor.