REFLEXE TECHNICKE VYCHOVY V GLOBALIZUJICIM SE SVETE - SERAFIN, Cestmir (Trends in education, 2014)
Globalizace je fenomenem dnesni doby, jenz ma rozmer spolecensky, politicky, hospodarsky i socialni. V dnesnim svete tak dochazi v dusledku uzke ale zaroven neustale rostouci propojenosti mezi subjekty ke zmenam, ktere se musi zakonite projevit ve fungovani spolecnosti a rovnez, nebo zejmena, ve vzdelavacich systemech.
Keywords: Globalizace; vzdelavani; technicka vychova; ucitelstvi.