REFLEXE TECHNICKÉ VÝCHOVY V GLOBALIZUJÍCÍM SE SVĚTĚ - SERAFÍN, Čestmír (Trends in education, 2014)
Globalizace je fenoménem dnešní doby, jenž má rozměr společenský, politický, hospodářský i sociální. V dnešním světě tak dochází v důsledku úzké ale zároveň neustále rostoucí propojenosti mezi subjekty ke změnám, které se musí zákonitě projevit ve fungování společnosti a rovněž, nebo zejména, ve vzdělávacích systémech.
Keywords: Globalizace; vzdělávání; technická výchova; učitelství.