VZDÁLENÉ EXPERIMENTY S JEDNODUCHÝMI TECHNICKÝMI PROSTŘEDKY - LUSTIG, František (Trends in education, 2013)
Vzdálené experimenty jsou nové objekty ve výuce přírodních věd. Nejčastěji jsou provozovány s universálními měřicími systémy (ISES, LabVIEW aj.). Příspěvek přináší ukázky vzdálených experimentů s jednouchými standardními laboratorními přístroji (laboratorní zdroje, multimetry aj.) s měřicím rozhraním RS232C, či USB. Vzdálené experimenty jsou snadno sestavitelné z uvedených přístrojů a speciálního stavebnicového software ISES WEB Control.
Keywords: měřicí systém ISES; software ISES WEB Control; laboratorní přístroje; RS232C.