VYUKOVY PROGRAM S APLIKACI MATEMATIKY V TECHNICKYCH PREDMETECH - FILIPEK, Josef; NAVRATIL, Miroslav (Trends in education, 2013)
Matematika se vyznacuje vysokou mirou abstrakce. Studentum cini znacne problemy aplikovat diferencialni pocet v technicke praxi. Autori sestavili ozvuceny multimedialni vyukovy program tykajici se vztahu okamzite polohy, rychlosti a zrychleni vozidla s uplatnenim prvni a druhe derivace primarni funkce. Vyukova pomucka nazorne objasnuje pojmy jako funkce klesajici, rostouci, konvexni, konkavni, lokalni extrem, inflexni bod, definicni obor apod.
Keywords: derivace; pohyb; prubeh funkce; vyukovy program