POTREBY SENIOROV V KONTEXTE ĎALŠIEHO VZDELÁVANIA - ŠIRKA, Ján (Trends in education, 2013)
Proces starnutia je charakteristický komplexnými biologicko - fyziologickými, kultúrno - sociologickými zmenami. Je mimoriadne zložitý, individuálny a ovplyvňovaný celým radom faktorov. Prežívanie tohto obdobia je v dôsledkov týchto zmien individuálne. Preto sa vo svojej práci na univerzite tretieho veku snažíme prostredníctvom vzdelávacích programov týmto zmenám porozumieť, prispôsobovať potrebám študentov - seniorov a tým meniť negatívne stereotypy, čo prispieva k zvyšovaniu kvality ich života.
Keywords: potreby seniorov; univerzita tretieho veku; vzdelávanie seniorov; technická gramotnosť; kvalita života