NÁZORY STUDENTŮ PEDAGOGICKÉ FAKULTY NA ÚROVEŇ JEJICH PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVY - CHRÁSKOVÁ, Marie; CHRÁSKA, Miroslav (Trends in education, 2013)
Příspěvek popisuje výsledky výzkumu, ve kterém byly pomocí dotazníku zjišťovány hodnotící názory studentů na jejich pregraduální učitelskou přípravu. Bylo zjištěno, že studenti jsou se svou pregraduální učitelskou přípravou ve většině případů spokojeni. Přesto se velmi často objevoval požadavek na rozšíření pedagogických praxí a řešení modelových situací ve výuce. Zajímavým zjištěním výzkumu byl fakt, že na splnění očekávání studenta spojeného se studiem na PdF se významně podílelo zaměření studenta (přírodovědné, společenskovědní, speciálně-pedagogické) a typ absolvované střední školy. Naopak pohlaví studentů na splnění očekávání spojeného se studiem na PdF vliv nemělo.
Keywords: student; pedagogická fakulta; pregraduální příprava; dotazník