POZYSKIWANIE I DOBOR ODPOWIEDNICH PRACOWNIKOW DO ORGANIZACJI - GAJDA, Joanna (Trends in education, 2013)
Pozyskanie i dobor odpowiednich pracownikow odgrywa kluczowa role w procesie ksztaltowania kadr. Zatrudnienie pracownikow zgodnie z wymogami stanowiska pracy sprzyja rozwojowi kadry dla osiagniecia wymiernych efektow pracy. Zatem wlasciwe przygotowanie procedury pozyskiwania pracownikow stanowi powazne wyzwanie dla organizacji. W artykule rozpatrzono strukture doboru pracownikow w dwoch obszarach rekrutacji i selekcji.
Keywords: rekrutacja wewnetrzna i zewnetrzna; metody rekrutacji; selekcja kandydatow