PLANOWANIE KADR DLA SPRAWNEGO FUNKCJONOWANIA ORGANIZACJI - GAJDA, Joanna (Trends in education, 2013)
Zaplanowanie dzialan pod katem dostosowania potencjalu kadrowego do warunkow w jakich funkcjonuje organizacja jest dzis koniecznoscia. W dazeniu do zapewnienia firmie pracownikow o odpowiednich kwalifikacjach menedzerowie odpowiadaja za proces planowania kadr, ktory powinien obejmowac analize miejsc pracy oraz prognozowanie popytu na prace i i podazy pracy. W niniejszym artykule przebadano czynniki determinujace skutecznosc tego procesu.
Keywords: planowanie; zrodla informacji dla procesu planowania kadrowego; metody planowania