VZDELAVACI SYSTEM V SLOVENSKEJ REPUBLIKE - DUCHOVICOVA, Marcela (Trends in education, 2013)
Vzdelavanie dospelych v Slovenskej republike je integrovanou sucastou celozivotneho vzdelavania, ktore bolo a je v Programovom vyhlaseni kazdej vlady Slovenskej republiky deklarovane ako jedna z priorit rozvoja spolocnosti. Opatrenia na podporu celozivotneho vzdelavania su sucastou viacerych koncepcnych materialov a akcnych planov, ktore boli vypracovane a prijate v sulade s europskymi trendmi. Prispevok sa zaobera problematikou celozivotneho vzdelavania ucitelov.
Keywords: technicke myslenie; celozivotne vzdelavanie; technika.