VZDELÁVACÍ SYSTÉM V SLOVENSKEJ REPUBLIKE - DUCHOVIČOVÁ, Marcela (Trends in education, 2013)
Vzdelávanie dospelých v Slovenskej republike je integrovanou súčasťou celoživotného vzdelávania, ktoré bolo a je v Programovom vyhlásení každej vlády Slovenskej republiky deklarované ako jedna z priorít rozvoja spoločnosti. Opatrenia na podporu celoživotného vzdelávania sú súčasťou viacerých koncepčných materiálov a akčných plánov, ktoré boli vypracované a prijaté v súlade s európskymi trendmi. Príspevok sa zaoberá problematikou celoživotného vzdelávania učiteľov.
Keywords: technické myslenie; celoživotné vzdelávanie; technika.