KAPITAL INTELEKTUALNY W SZKOLE WYZSZEJ - CICHON, Seweryn (Trends in education, 2013)
Kapital intelektualny generowany jest przez szkole wyzsza ktorej jednym z zadan jest wyposazac studentow wiedze niezbedna do funkcjonowania na rynku pracy. Zauwaza sie zatem, ze kapital intelektualny w szkole wyzszej obejmuje m.in. material intelektualny (wiedze, informacje, wlasnosc intelektualna i doswiadczenie) oraz zasoby wiedzy uczelni w konkretnym czasie. Kapital intelektualny jest kombinacja edukacji, doswiadczen ludzkich, postaw wobec zycia prywatnego i biznesu.
Keywords: kapital intelektualny; szkola wyzsza; ludzie