KAPITAŁ INTELEKTUALNY W SZKOLE WYŻSZEJ - CICHOŃ, Seweryn (Trends in education, 2013)
Kapitał intelektualny generowany jest przez szkołę wyższą której jednym z zadań jest wyposażać studentów wiedzę niezbędną do funkcjonowania na rynku pracy. Zauważa się zatem, że kapitał intelektualny w szkole wyższej obejmuje m.in. materiał intelektualny (wiedzę, informację, własność intelektualną i doświadczenie) oraz zasoby wiedzy uczelni w konkretnym czasie. Kapitał intelektualny jest kombinacją edukacji, doświadczeń ludzkich, postaw wobec życia prywatnego i biznesu.
Keywords: kapitał intelektualny; szkoła wyższa; ludzie