O DYNAMIKE V DIGITALNOM OBRAZE - ZABADAL, Lubomir (Trends in education, 2013)
V nasledujucom texte sa zaoberame digitalnou dynamikou. Chapeme ju ako vplyv dynamizujucich algoritmov na pohyb digitalne kodovanej maliarskej stopy. Pouzivanie dynamiky stopy pri tvorbe statickych obrazov je previazane s predstavou tvorcu o realnych procesoch a materialoch, a preto moze napomoct prieniku individuality do digitalne kodovaneho obrazu.
Keywords: digitalne kodovany obraz; dynamika; animovany stetec; parametricky stetec