O DYNAMIKE V DIGITÁLNOM OBRAZE - ZABADAL, Ľubomír (Trends in education, 2013)
V nasledujúcom texte sa zaoberáme digitálnou dynamikou. Chápeme ju ako vplyv dynamizujúcich algoritmov na pohyb digitálne kódovanej maliarskej stopy. Používanie dynamiky stopy pri tvorbe statických obrazov je previazané s predstavou tvorcu o reálnych procesoch a materiáloch, a preto môže napomôcť prieniku individuality do digitálne kódovaného obrazu.
Keywords: digitálne kódovaný obraz; dynamika; animovaný štetec; parametrický štetec