AKÁ JE BUDÚCNOSŤ POČITAČOVÝCH HIER V EDUKÁCII? - SUSLO, Tomáš (Trends in education, 2013)
Využitie počítačových hier, pri tvorbe virtuálneho výučbového prostredia, je jednou z možností, ako optimalizovať poznávací proces primárneho vzdelávania. Vyjadrenie sa k ich aplikácii v edukácii je proces, ktorý sa vyvíja na základe pribúdajúcich poznatkov o ich didaktickej účinnosti. V príspevku vyjadrené názory majú prispieť do diskusii o didaktickej aplikácii počítačových hier na poznávací proces učiacich sa. Príspevok vznikol v rámci grantového projektu KEGA 033PU-4/2011 "Rozvoj kompetencií vytvárať virtuálne výučbové prostredie".
Keywords: didaktická počítačová hra; optimalizácia poznávacieho procesu