ROBOTICKE STAVEBNICE V PRIPRAVE UCITELOV INFORMACNEJ VYCHOVY - STOFFOVA, Veronika; TAKAC, Ondrej (Trends in education, 2013)
Clanok sa zaobera moznostami vyuzivania robotickych stavebnic vo vyucovani informatiky na zakladnej skole. Hlavna pozornost je venovana tvorbe robotov a ich programovaniu. Autori predpokladaju, ze prijemne zazitky zo stavby a programovania robotov zvysia zaujem mladeze o studium technickych a prirodovednych odborov na strednych a vysokych skolach. Uspesne zavedenie robotiky do vyucovania na zakladnych skolach predpoklada erudovanych ucitelov v danej oblasti.
Keywords: robot; modelovanie; riadenie robotov; programovanie robotov