ROBOTICKÉ STAVEBNICE V PRÍPRAVE UČITEĽOV INFORMAČNEJ VÝCHOVY - STOFFOVÁ, Veronika; TAKÁČ, Ondrej (Trends in education, 2013)
Článok sa zaoberá možnosťami využívania robotických stavebníc vo vyučovaní informatiky na základnej škole. Hlavná pozornosť je venovaná tvorbe robotov a ich programovaniu. Autori predpokladajú, že príjemné zážitky zo stavby a programovania robotov zvýšia záujem mládeže o štúdium technických a prírodovedných odborov na stredných a vysokých školách. Úspešné zavedenie robotiky do vyučovania na základných školách predpokladá erudovaných učiteľov v danej oblasti.
Keywords: robot; modelovanie; riadenie robotov; programovanie robotov