MOZNOSTI VYUZITI E-LEARNINGOVEHO SYSTEMU MOODLE PRO VZDELAVANI POMOCI MOBILNICH ZARIZENI - MANENOVA, Martina (Trends in education, 2013)
Clanek seznamuje s vysledky vyzkumu, ktery byl zamereny na moznosti vyuziti e-learningoveho systemu Moodle pro ucely vzdelavani pomoci mobilnich zarizeni typu tablet a mobilni telefon. Vyzkum realizovala Pedagogicka fakulta ve spolupraci s Filozofickou fakultou Univerzity Hradec Kralove. Pro ucely vyzkumu byl vytvoren samostatny virtualni server s upravenym e-learningovym systemem Moodle ve verzi 2.3. Lze predpokladat, ze vyuzivani ruznych typu mobilnich zarizeni pro pristup k internetovym aplikacim bude mezi studenty prezencni i kombinovane formy jeste vice popularni nez dnes. Z techto duvodu bylo vhodne nalezt zpusob, jak upravit e-learningove materialy tak, aby byly pouzitelne i v pripade, ze k nim uzivatel pristupuje prostrednictvim mobilniho zarizeni pripojeneho k internetu.
Keywords: e-learning; m-learning; Moodle