NOVÉ VIZUÁLNÍ KOMPONENTY V TVORBĚ A PREZENTACI VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ - KROTKÝ, Jan (Trends in education, 2013)
Autor v článku popisuje a zdůvodňuje současné trendy v tvorbě studijních materiálů, zejména multimediálních učebnic. Zaměřuje se především na nové formy aparátu prezentace učiva v podobě 3D komponent. Současně autor nastiňuje jejich nové možnosti v oblasti motivace ve výuce nebo lepšího transferu a chápání učiva žáky. Závěr článku je věnován některým konkrétním aplikacím a jejich využití ve výuce.
Keywords: 3D; multimediální učebnice; vizuální prvek; vizuální gramotnost