NOVE VIZUALNI KOMPONENTY V TVORBE A PREZENTACI VYUKOVYCH MATERIALU - KROTKY, Jan (Trends in education, 2013)
Autor v clanku popisuje a zduvodnuje soucasne trendy v tvorbe studijnich materialu, zejmena multimedialnich ucebnic. Zameruje se predevsim na nove formy aparatu prezentace uciva v podobe 3D komponent. Soucasne autor nastinuje jejich nove moznosti v oblasti motivace ve vyuce nebo lepsiho transferu a chapani uciva zaky. Zaver clanku je venovan nekterym konkretnim aplikacim a jejich vyuziti ve vyuce.
Keywords: 3D; multimedialni ucebnice; vizualni prvek; vizualni gramotnost