MULTIMEDIÁLNÍ STUDIJNÍ MATERIÁLY PRO ZÁKLADNÍ VÝUKU MATEMATIKY NA VYSOKÉ ŠKOLE - JEHLIČKA, Vladimír (Trends in education, 2013)
Příspěvek se zabývá problematikou neúspěšnosti studentů u zkoušek z matematiky v prvním roce studia na vysoké škole. Jsou zde uvedeny některé výsledky jak kvantitativního tak i kvalitativního výzkumu v této oblasti. Na základě dosažených výsledků bylo přistoupeno k vytvoření multimediálních studijních opor. V článku je pospán postup, který byl uplatněn při vytváření těchto opor. Jejich součástí jsou videozáznamy přednášek. Krátce jsou popsány i dosavadní zkušenosti s využitím těchto studijních opor ve výuce.
Keywords: multimediální studijní materiály; videozáznamy přednášek; výuka matematiky; neúspěšnost u zkoušek z matematiky