VYUŽITIE SOFTVÉROVEJ PODPORY PRI VÝUČBE POČÍTAČOVÝCH SIETÍ - HREHOVÁ, Stella (Trends in education, 2013)
Počítačové siete tvoria v súčasnosti neoddeliteľnú súčasť pracovného aj súkromného života. Ich používanie je už samozrejmosťou. Absolventi vysokých škôl by však mali mať aspoň základné vedomosti o tom, ako vlastne fungujú. Pre názorné prezentovanie fungovania počítačovej siete, jej navrhovania, správe a konfigurácie je vhodným prostriedkom simulačný softvér Cisco Packet Tracer. V predkladanom príspevku je popísaný postup pri tvorbe a správe jednoduchej siete.
Keywords: počítačová sieť; simulácia; Cisco Packet Tracer