VIZUALIZACE VE VYUCE STROJIRENSKYCH PREDMETU - DVORAK, Karel; JEHLICKA, Vladimir (Trends in education, 2013)
Nasazeni pocitacovych aplikaci pri vyuce strojirenske konstrukce predstavuje vedle provadeni klasickych konstrukterskych postupu pri tvorbe 3D modelu virtualnich prototypu a 2D vykresove dokumentace take moznosti tvorby vizualizaci. Ty slouzi nejen ke zlepseni estetickeho vzhledu virtualniho prototypu, ale take maji vyznam pro interpretaci funkcnich vlastnosti daneho prototypu. Prispevek predstavuje moznosti provadeni technickych vizualizaci a animaci ve vyuce strojirenskych predmetu. Zamereni vyuky na uvedenou problematiku prispiva ke zvyseni znalosti zaku z oblasti problematiky strojirenske konstrukce a ke zvyseni motivace zaku ke studiu a profesnimu uplatneni v technickem oboru.
Keywords: Digitalni model; Simulace; Vizualizace; Vyukovy projekt