NÁVRH MERACIEHO REŤAZCA PRE SNÍMANIE TEPLOTY V TERMOSIFÓNE - VALENTOVÁ, Karina; ČERNECKÝ, Jozef (Trends in education, 2013)
Príspevok sa zaoberá návrhom meracieho reťazca teploty, ktorý je potrebný pre snímanie teploty v termosifóne. Návrh tohto meracieho reťazca bude použitý v rámci dizertačnej práci, ktorá sa zaoberá efektívnym prenosom tepla v tepelných trubiciach. Pomocou meracieho reťazca bude možné pozorovať zmeny teploty pri ohreve vo výparnej časti, adiabatickej a kondenzačnej časti termosifónu. Navrhnutý merací reťazec teploty pomocou LabView sa dá využiť v laboratórnom meraní predmetu Procesné strojníctvo.
Keywords: teplota; merací reťazec teploty; termosifón