NAVRH MERACIEHO RETAZCA PRE SNIMANIE TEPLOTY V TERMOSIFONE - VALENTOVA, Karina; CERNECKY, Jozef (Trends in education, 2013)
Prispevok sa zaobera navrhom meracieho retazca teploty, ktory je potrebny pre snimanie teploty v termosifone. Navrh tohto meracieho retazca bude pouzity v ramci dizertacnej praci, ktora sa zaobera efektivnym prenosom tepla v tepelnych trubiciach. Pomocou meracieho retazca bude mozne pozorovat zmeny teploty pri ohreve vo vyparnej casti, adiabatickej a kondenzacnej casti termosifonu. Navrhnuty meraci retazec teploty pomocou LabView sa da vyuzit v laboratornom merani predmetu Procesne strojnictvo.
Keywords: teplota; meraci retazec teploty; termosifon