APLIKACE POČÍTAČEM ŘÍZENÉHO GRAVÍROVACÍHO STROJE VE VÝUCE STUDENTŮ TECHNICKÉ VÝCHOVY - TVARŮŽKA, Václav (Trends in education, 2013)
Tento článek popisuje problematiku výuky programování a obsluhy počítačem řízeného gravírovacího stroje ve výuce budoucích učitelů technické výchovy. V tomto článku jsou popsány technické parametry stroje a podstatné informace, které provázejí výuku obsluhy a práci, včetně didaktického postupu realizace námětu pro výuku. CNC stroj umožňuje aktivizovat studenty k hlubšímu poznávání ovládání technologických zařízení. Nezanedbatelným faktorem je možnost uplatnění těchto technologií v zájmových činnostech, modelářství a tvorbě dekoračních předmětů.
Keywords: CNC; Technická výchova; pracovní náměty; gravírování; procedurální znalosti