SÚ TO LEN OBYČAJNÉ KONŠTANTY ALEBO… - TRUBENOVÁ, Jaroslava (Trends in education, 2013)
Predkladaný príspevok predstavuje prvú časť zo série článkov autorky venovaných historickým aspektom známych a často používaných pojmov matematiky v prírodných a technických vedách.
Keywords: história matematiky; definícia konštanty zlatého rezu; konštrukcia a aplikácie konštanty zlatého rezu