DIAGNOSTIKA TVORIVEHO TECHNICKEHO MYSLENIA ZIAKOV - TOMKOVA, Viera (Trends in education, 2013)
Ulohou ucitela vo vychovno-vzdelavacom procese je vzdelavat ziakov a hladat stale nove moznosti na podporu ich tvoriveho technickeho myslenia. Na zaklade analyzy ziackych produktov (vykresov, vyrobkov a navrhov riesenia) moze ucitel podchytit technicky mysliacich ziakov a zamerne rozvijat ich technicke myslenie.
Keywords: diagnostiky; technicke myslenie; ziacke produkty