DIAGNOSTIKA TVORIVÉHO TECHNICKÉHO MYSLENIA ŽIAKOV - TOMKOVÁ, Viera (Trends in education, 2013)
Úlohou učiteľa vo výchovno-vzdelávacom procese je vzdelávať žiakov a hľadať stále nové možnosti na podporu ich tvorivého technického myslenia. Na základe analýzy žiackych produktov (výkresov, výrobkov a návrhov riešenia) môže učiteľ podchytiť technicky mysliacich žiakov a zámerne rozvíjať ich technické myslenie.
Keywords: diagnostiky; technické myslenie; žiacke produkty