DIGITALNI TECHNOLOGIE V DOMACNOSTI - PRIPRAVA BUDOUCICH UZIVATELU INTELIGENTNICH DOMU - SERAFIN, Cestmir (Trends in education, 2013)
Integrace modernich (zejmena digitalnich) technologii do obsahu vzdelavani a jejich zacleneni do vzdelavaciho procesu se deje nejcasteji v podobe didaktickych prostredku, ale nemusi tomu tak byt vzdy.Bezny clovek se denne setkava s technologiemi, ktere vyuziva pro praci i zabavu, je to bezna soucast jeho zivota a v budoucnu tomu nebude jinak. Moderni domacnost, to jsou jiz dnes predevsim moderni technologie na digitalnim zakladu a mlada generace se bude s temito technologiemi setkavat a pozivat je. Proto je otazka jejich zacleneni do vyuky jiz na zakladni skole velmi dulezita a prave touto otazkou se zabyva tento clanek.
Keywords: Technika; Digitalni technologie; Inteligentni dum; Clovek a svet prace