INOVACE PREDMETU TECHNICKA MECHANIKA A HYDRAULIKA S UPLATNENIM VAZBY NA MATEMATIKU - RIHOVA, Dana; KOTASKOVA, Pavla; MARKOVA, Jana (Trends in education, 2013)
Prispevek se zabyva vyuzitim matematiky v predmetech Technicka mechanika a Hydraulika. Byly vytvoreny studijni materialy, ktere na probirane latce demonstruji vzajemny vztah mezi obema predmety a matematikou. Potrebny matematicky aparat je v nich komentovan na urovni zakladniho kurzu.
Keywords: technicka mechanika; hydraulika; matematika