INOVACE PŘEDMĚTŮ TECHNICKÁ MECHANIKA A HYDRAULIKA S UPLATNĚNÍM VAZBY NA MATEMATIKU - ŘÍHOVÁ, Dana; KOTÁSKOVÁ, Pavla; MARKOVÁ, Jana (Trends in education, 2013)
Příspěvek se zabývá využitím matematiky v předmětech Technická mechanika a Hydraulika. Byly vytvořeny studijní materiály, které na probírané látce demonstrují vzájemný vztah mezi oběma předměty a matematikou. Potřebný matematický aparát je v nich komentován na úrovni základního kurzu.
Keywords: technická mechanika; hydraulika; matematika