VLIV PROCESNICH PARAMETRU NA REZANI NEKTERYCH KOVU PULSNIM ND:YAG LASEREM - RIHAKOVA, Lenka; CHMELICKOVA, Hana; TOMASTIK, Jan (Trends in education, 2013)
Prispevek popisuje pulsni laserove rezani a zameruje se na vliv parametru procesu na sirku a kvalitu rezne spary. Tyto parametry zahrnuji vykon laseru, rychlost procesu a tlak pracovniho plynu. K hodnoceni vzorku byla pouzita konfokalni mikroskopie.
Keywords: laser; pulsni rezani; sirka spary