VLIV PROCESNÍCH PARAMETRŮ NA ŘEZÁNÍ NĚKTERÝCH KOVŮ PULSNÍM ND:YAG LASEREM - ŘIHÁKOVÁ, Lenka; CHMELÍČKOVÁ, Hana; TOMÁŠTÍK, Jan (Trends in education, 2013)
Příspěvek popisuje pulsní laserové řezání a zaměřuje se na vliv parametrů procesu na šířku a kvalitu řezné spáry. Tyto parametry zahrnují výkon laseru, rychlost procesu a tlak pracovního plynu. K hodnocení vzorků byla použita konfokální mikroskopie.
Keywords: laser; pulsní řezání; šířka spáry