OPTIMALIZÁCIA PRÍPRAVY BEZPEČNOSTNÝCH TECHNIKOV V OBLASTI ELEKTROTECHNIKY - KUBALA, Andrej; SOTÁK, Vladimír (Trends in education, 2013)
Príprava v oblasti elektrotechniky sa javí ako jedna z najdôležitejších oblastí pre výkon profesie bezpečnostného technika. Autori v príspevku analyzujú vedomostnú úroveň študentov v odbore Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci na Pedagogickej fakulte UKF v Nitre. Získané výsledky podrobujú komplexnej analýze za pomoci štatistickej metódy Wilcoxonovho dvojvýberového testu.
Keywords: elektrotechnika; bezpečnostný technik; BOZP