KONSTRUKCNI STAVEBNICE V TECHNICKEM VZDELAVANI - HODIS, Zdenek; HRBACEK, Jiri; VYBIRAL, Petr; DOSEDLA, Martin (Trends in education, 2013)
Prispevek se zabyva vyuzitim konstrukcnich stavebnic ve vyuce odborneho predmetu Technika a technicke vzdelavani. Konstrukcnich stavebnic bylo vyuzito v ramci pripravy studentu 3r. technicke a informacni vychovy. Duraz byl kladen na tvorivost studentu a se zretelem na jejich zamereni - asistentstvi pro 2. stupen ZS. V dotaznikovem setreni byly overovany postoje studentu k teto problematice.
Keywords: Konstrukcni stavebnice; technika; vzdelavani; Merkur