KONSTRUKČNÍ STAVEBNICE V TECHNICKÉM VZDĚLÁVÁNÍ - HODIS, Zdeněk; HRBÁČEK, Jiří; VYBÍRAL, Petr; DOSEDLA, Martin (Trends in education, 2013)
Příspěvek se zabývá využitím konstrukčních stavebnic ve výuce odborného předmětu Technika a technické vzdělávání. Konstrukčních stavebnic bylo využito v rámci přípravy studentů 3r. technické a informační výchovy. Důraz byl kladen na tvořivost studentů a se zřetelem na jejich zaměření - asistentství pro 2. stupeň ZŠ. V dotazníkovém šetření byly ověřovány postoje studentů k této problematice.
Keywords: Konstrukční stavebnice; technika; vzdělávání; Merkur