TRENDY V KONTAKTNÍM MAPOVÁNÍ POVRCHU PEVNÝCH TĚLES - HIKLOVÁ, Helena; SCHOVÁNEK, Petr (Trends in education, 2013)
V současnosti lze zaznamenat bouřlivý rozvoj nekontaktních metod zobrazujících povrch pevných těles s mimořádným rozlišením, přesností a spolehlivostí. Mnohá zařízení nahrazují mechanické přístroje používané dříve. Kontaktní měření se však vyvíjejí také a jejich současné schopnosti a možnosti využití dokazují, že mají stále místo v mnoha odvětvích naší činnosti.
Keywords: rozlišovací schopnost; kontaktní mapování